Provensálská polopenze

Na zájezdech Provence na kole, Provence na kole - druhý dotek, Provence - silniční cyklistika a Provence pěšky i na kole nabízíme naši speciální provensálskou polopenzi, přizpůsobenou typickému francouzskému "savoir vivre", umění žít.

V rámci polopenze budeme hojně využívat náš gril a zároveň budete moci ochutnat i vychutnat jídla vařená z potravin převážně zakoupených v místních obchůdcích a na místních trzích: těstoviny, luštěniny, chutné sýry, ovoce, zeleninu i čerstvé pečivo a mnohé další delikatesy, které nám Provence, i Francie jako taková, nabízejí. Večer bude vždy k dispozici točené české pivo za české koruny.

Snídaně:

Každé ráno máte na výběr ze slaných i sladkých jídel formou švédských stolů, dále teplá jídla jako míchaná vajíčka, omeleta, klobásky apod. K francouzskému pečivu (bagety) dostanete obložené mísy - šunka, sýr, místní máslo, k degustaci francouzské sýry a salámy, pomazánky, marmelády, müsli, ovoce, zeleninu. Na pití je připraven černý a ovocný čaj, místní překapávaná káva a mléko.

Večeře:

Dostanete polévku a hlavní jídlo se zeleninovým salátem. Na objednávku předem bude k dispozici bezmasá varianta (pokud máte o bezmasou variantu zájem, uveďte to v poznámce přihlášky) jako variace na hlavní chod. K pití je vždy čaj či šťáva, v závislosti na počasí a teplotě.

Nezbytné vybavení:

Kuchyňka v mobilhomech je vybavena základním nádobím. Pokud budete spát ve stanu, vezměte si s sebou příbor, misky na jídlo a hrnek (plastové nebo kovové). Na pivo si vezměte svůj půllitr a doporučujeme i oblíbený hrnek na kávu nebo čaj.

Příklad sedmidenního jídelníčku:

1. den: rybí polévka Bujabéza s mořskými plody, kuřecí stehýnka po provensálsku, zlatá rýže, míchaný zeleninový salát; bezmasá varianta: gratinované cukety
2. den: hovězí polévka, masové špízy na grilu, šťouchané brambory, zelený salát; bezmasá varianta: zeleninový špíz
3. den: krémová zeleninová polévka, široké nudle s žampionovou omáčkou, salát-rajská jablíčka s mozzarellou
4. den: kuřecí vývar, nadívaná rajčata nadívaná masovou směsí, kuskus, řecký salát; bezmasá varianta: rajčata plněná zeleninovou směsí se žampiony
5. den: balíček na výlet (francouzské sýry, paštika, ovoce, čokoládový chlebíček)
6. den: rajčatová polévka, maso Bourguignon, bramborové dukátky, míchaný zeleninový salát s fazolkami; bezmasá varianta: omeleta se špenátem
7. den: francouzská cibulačka, makrela s bylinkami na grilu, gratinované batáty, okurkový salát; bezmasá varianta: grilovaná zelenina

Fotky: Francouzská polopenze v Provence

 

©2018 CK Alpina - zájezdy a dovolená | e-mail ck@alpina.cz | telefon +420 548 522 652 | mobil +420 777 257 462 (+420 777ALPINA) | webdesign | odkazy