Alpiňácká polopenze

Naši polopenzi pro vás uvaří zkušení kuchaři a kuchařky v polní kuchyni. Kuchyni a většinu potravin vezeme z České republiky. Naši polopenzi se snažíme neustále vylepšovat, přizpůsobovat moderním trendům a v rámci možností daných charakterem zájezdu také zařazovat stále větší podíl čerstvých a lokálních surovin. Tyto změny ve složení polopenze konzultujeme i s odborníky na výživu tak, abychom Vám nabídli co nejkvalitnější a nejchutnější stravu i v zájezdových podmínkách.

Snídaně:

Základem snídaně je pečivo, máslo, pomazánka, salám a sýr, marmeláda, případně další místní suroviny. Nabídka bývá doplněna o sladkou variantu v podobě jogurtu, müsli, sladkého pečiva, medu a podobně. K dispozici je ovoce či zelenina. Na pití je připraven černý nebo ovocný čaj, instantní káva.

Večeře:

Večeře začíná polévkou na doplnění tekutin, pokračuje hlavním jídlem doplněným o čerstvé nebo sterilované ovoce či zeleninu. Každý den bude maso nebo uzenina. Můžeme nabídnout i nemasovou variantu jako variaci k hlavnímu chodu (pokud máte zájem, uveďte to do přihlášky). K pití je vždy čaj a šťáva v závislosti na počasí a teplotě.

Nezbytné vybavení:

S sebou si vezměte příbor, misku a hrnek (plastové nebo kovové).

Příklad sedmidenního jídelníčku:

1. den: chilli con carne s rýží, polévka minestrone, bezmasá varianta: chilli con carne vege
2. den: kuskus s tuňákem, polévka francouzská cibulačka, bezmasá varianta: kuskus se zeleninou
3. den: hovězí maso na houbách s bramborem, hráškový krém s krutony bezmasá varianta: sójové maso na houbách s bramborem
4. den: tyrolské nudle, hovězí polévka, bezmasá varianta: těstoviny se zeleninou
5. den: maďarský guláš s masem, knedlík, polévka česneková, bezmasá varianta: guláš se sójovým masem, knedlík
6. den: boloňské těstoviny s masem a sýrem, polévka mrkvový krém, bezmasá varianta: boloňské těstoviny se sýrem
7. den: noky s kuřecím masem se smetanou a špenátem, polévka zeleninová, bezmasá varianta: noky se smetanou a špenátem


Naši polopenzi si můžete vychutnat na zájezdech s polopenzí, což je většina cyklozájezdů (cykloturistika a horská cyklistika - MTB) a některé zájezdy s lehkou turistikou s jednodenními výlety a zájezdy na ferraty.
Polopenze bývá také často na zájezdech s ubytováním (turistika a cyklistika) a na zimních zájezdech na hory - v těchto případech se ale nejedná o naši polopenzi z polní kuchyně s naší kuchařkou, ale o jídlo připravované personálem na chatě či hotelu, kde bydlíme.