Kesch Trek - přechod po chatách pod ledovci v blízkosti Davosu
Pohoří Albula je jedním z nejkrásnějších a zároveň velmi málo osídlených horských celků v švýcarském kantonu Graubünden. Naši cestu začneme výhledy na překrásné scenérie snové krajiny v okolí třítisícové hory Schwarzhorn. Pohybovat se budeme po pohodlných stezkách dálkové horské trasy známé jako Kesch Trek. Cesta se vine mezi divoce modelovanými masivy často na dohled ledovců až k Albulskému průsmyku, kterým jezdí vlaky po Rhaetian Railway, jedné z nejimpozantnějších železnic na světě, zapsané na seznam UNESCO. Vláček z Bergünu nakonec sami na cestě do Davosu vyzkoušíme.
Přestože se budeme pohybovat téměř stále nad hranicí 2000 m, není tento přechod nijak extrémně náročný. Čekají nás túry průměrně na 6 hodin s převýšením okolo 1000 m po klasických značených alpských horských stezkách. Vzhledem k nocování a stravě na útulných chatách je přechod možné absolvovat téměř nalehko. I díky tomu je tento zájezd ideální pro seznámení se s klasickou alpskou vysokohorskou turistikou a pro otestování vaší fyzické kondice. Ve skupině bývá obvykle do 15 osob.
3x na horských chatách: Chamanna da Grialetsch, Kesch-Hütte a Chamanna d'Es-cha. Spí se na matracích ve společných noclehárnách. Na chatách jsou malé restaurace, pitná voda, WC. Obvykle zde není wifi ani mobilní signál. Na chatě Kesch-Hütte je za slunečného počasí k dispozici sprcha (vyhřívaná solárním panelem), na dalších chatách sprcha není.
Na chatách se očekává, že si hosté zaplatí ubytování s polopenzí. Cena ubytování s polopenzí pro členy OEAV stojí 59 - 65 CHF, pro nečleny OEAV vychází cena ubytování s polopenzí na cca 71 - 77 CHF. Večeře se skládá z polévky, salátu, hlavního jídla a zákusku. Na všech třech chatách je možné zakoupit si obědový balíček (8-10 CHF). Pokud nevyužijete obědových balíčků, je potřeba mít jídlo na den vlastní z domova, při přechodu není žádná možnost dokoupení potravin. Na trasách nejsou další chaty s možností občerstvení. 5. den večer vám po sestupu z hor připravíme večeři z naší polní kuchyně.