Cyklistika pod Mont Blancem
Projedeme krajinou, kde se horští velikáni a tyrkysová jezera snoubí s kouzlem francouzských městeček. Prozkoumáme úchvatný region, jenž sahá od proslulého Ženevského jezera až pod ledovce majestátního Mont Blancu. Na statcích ochutnáme místní sýry, ve městech si dáme kávu s výhledem na hory a v sedle kola budeme míjet vodopády, soutěsky i hrady. Každý den poznáme novou tvář Alp - klidné stezky, výhledy na ledovce a romantická městečka u vody.
5x v rodinném hotelu Le Concorde ve 2-3lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Hotel se nachází 10 minut chůze od centra městečka Morzine a je vybaven vyhřívaným bazénem s teplotou 26 °C, restaurací a kolárnou. Pokoje doobsazujeme do plné kapacity ostatními spolucestujícími. Ubytování ve 2lůžkovém pokoji garantujeme za příplatek 900 Kč/os., zájem o něj uveďte v přihlášce.
Dostaneme místní polopenzi, která začíná 2. den večeří a končí 7. den snídaní. Snídaně je servírovaná, k dispozici je sladké i slané menu a hosté si objednávají dle svých preferencí. Nabídka sladkých jídel: pečivo, domácí ovocný salát, palačinky, jogurt, tvaroh, cereálie (müsli). Nabídka slaných jídel: míchaná vejce, slanina, fazole v tomatové omáčce, sýr, uzeniny. Nápoje jsou k dispozici v samoobslužném režimu: káva, čaje, čokoláda, cappuccino, čerstvě vymačkaný pomerančový džus. V nabídce jsou také domácí džemy, pomazánky a med. Z pečiva klasický či na vyžádání bezlepkový chleba. Dva večery bude na výběr savojské menu a tři večery tradiční menu. Savojské menu se skládá ze savojské speciality (fondue nebo raclette) doplněné uzeninami a zeleninovým salátem a pohár zmrzliny jako dezert. Tradiční menu se skládá z předkrmu, hlavního chodu a dezertu. Jedná se o jedinečné menu, které se každý večer mění, vše domácí francouzská kuchyně. Asi 600 m od hotelu je obchůdek, kde je možno dokoupit základní potraviny. Ceny v obchodech jsou asi o 50 % vyšší než u nás, v restauracích je asi 2x dráž.