Po stopách Tour de France v okolí Ajaccia a Porta
Korsika je snem silničních cyklistů - horské průsmyky, úzké silničky zařízlé ve skalních stěnách a zapadlé vesničky ukryté vysoko nad mořem. Každý den přináší výzvu i odměnu: poctivá stoupání, svižné sjezdy, osvěžení v tůních, relax na pláži a spousta nezapomenutelných výhledů. V pedálech ucítíme rytmus ostrova, který hostil jubilejní 100. ročník Tour de France.
(*) Poznámka: Program na tento den může být v průběhu sezóny upraven v závislosti na konkrétním trajektu, kterým pojedeme.
Celkem 7 nocí ve dvou kempech. V Portu budeme ubytováni na 4 noci v šaletech (prostorná dřevěná chatka většinou pro 6 osob se 3 oddělenými ložnicemi a společnou obytnou místností). Kemp je vzdálený 2 km od moře a má k dispozici bazén, wifi zdarma je na 30 min./den. V Porticciu strávíme 3 noci v mobilhomech (menší chatkový apartmán většinou pro 4-6 osob se 2-3 oddělenými ložnicemi a společnou obytnou místností). Kemp je cca 500 m od moře a má k dispozici wifi zdarma.
Součástí mobilhomu i šaletu je plně vybavená kuchyně, WC, sprchový kout a také terasa s venkovním posezením. V pokojích je jedna velká manželská postel nebo dvě samostatné. Do vybavení patří polštáře a přikrývky, naopak povlečení je zapotřebí si vzít vlastní (manželské postele mají manželskou přikrývku, nemusíte mít na ni povlečení, postačí klasické prostěradlo) nebo je možné si povlečení zapůjčit za poplatek cca 10 € přímo na místě. V kuchyňkách je k dispozici běžné nádobí, lednička a kávovar. Závěrečný úklid si provádí každý sám. Mobilhomy a šalety doobsazujeme do plné kapacity ostatními spolucestujícími. Nabízíme i možnost nocování ve vlastním stanu se slevou 2500 Kč. Svůj zájem o spaní ve stanu uveďte již v přihlášce.
Připravíme vám polopenzi z naší polní kuchyně. Polopenze začíná 2. den večeří a končí 9. den snídaní, 6. den večeře není. Téměř denně lze obědvat v restauracích, ceny jsou od 10 € (sýrové talíře nebo saláty), denní menu 15-20 €, za mořské plody a korsické speciality zaplatíme více. Menší obchody a pekařství potkáme cestou denně. Korsické produkty (sýry, uzeniny, víno apod.) jsou sice dražší, ale také lepší než potraviny dovážené z kontinentální Francie. Ceny jsou asi o 30 % vyšší než u nás.